Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

Docly

A lejohet puna si Agjent Patundshmërie dhe Ndërmjetësues?

Estimated reading: 1 minute

Eshtë e lejueshme të veprosh si agjent i Patundshmëris (pasurive të paluajtshme) dhe si ndërmjetësues, dhe të marrësh komisione nga mallrat e shitura.

Ndërmjetësimi është një profesion legjitim. Eshtë shërbimi për të bërë një marrëveshje mes blerësit dhe shitësit duke caktuar një tarifë për këtë shërbim. Kushti i parë i këtij profesioni, si të tjerët, është kryerja e shërbimit pa gënjyer për çmimet.

Ndërmjetësuesi nuk mund të tregojë çmimin e një pale të lartë ose më poshtë e ta marrë diferencën për vete . E drejta që i takon atij përbëhet nga tarifa e ndërmjetësimit. Ai është mjet dhe jo ortak i dhënësit dhe/ose marrësit.

Perkthyer nga: https://sorularlaislamiyet.com/emlakcilik-ve-komisyonculuk-caiz-mi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA