Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

A lejohet kontrabanda, blerja dhe shitja e mallrave të paligjshëm në Islam?

Estimated reading: 1 minute

Sipas fesë sonë, rregullat e shtetit në çështjet që lidhen me tregtinë dhe transaksionet është thelbësore. Qytetarët duhet të respektojnë këto rregulla e ligje. Në këtë drejtim, nuk lejohet blerja dhe shitja e mallrave në mënyrë të paligjshme pa paguar taksat.

Për më tepër, kontrabanda, domethënë marrja dhe sjellja e mallrave të kontrabanduar në vendet e huaja, është gjithashtu e papërshtatshme në aspekte të tjera:

  1. Nuk ka dyshim se personi që merret me kontrabandë mund të jetë i detyruar të korruptojë personat përkatës për të kryer biznesin e tij. Ryshfeti është haram; edhe Ai që jep është i mallkuar dhe ai që merr.
  2. Prona dhe jeta e personit që merret me kontrabandë është në rrezik.

Perkthyer nga: https://sorularlaislamiyet.com/kacakcilik-yapmak-kacak-mal-alip-satmak-caiz-midir-0

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA