Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

A bën të flasin të fejuarit për marrëdhëniet fizike para martese Islame, në mënyrë që të lehtësojë vështirësinë?

Estimated reading: 2 minutes 129 views

Lidhja nuk është një marrëveshje martese, por është një premtim martese. Për këtë arsye, ata që angazhohen janë të huaj për njëri-tjetrin dhe ata nuk mund të jenë së bashku nëse nuk janë mahremët e tyre (aq të lidhur ngushtë nga gjaku saqë martesa me të është e ndaluar). Për këtë arsye, edhe nëse janë të fejuar, nuk është e lejueshme që ata të jenë së bashku, të shikojnë pjesët private të tyre të ndaluara dhe të prekin njëri-tjetrin. Dhe ata duhet t’i kushtojnë vëmendje fjalimeve të tyre.

Ata duhet të jenë të kujdesshëm në disa raste kur çiftet e fejuara flasin me njëri-tjetrin në telefon, msn etj …

Për shembull, nëse ata flasin për dashuri, thashetheme, gënjeshtër dhe për ndonjë gjë që zgjon dëshirat seksuale etj … Nuk është absolutisht e vërtetë.

Sidoqoftë, nëse bëhet fjalë për çështje fetare që i kujtojnë Allahut, vdekjen, jetën pas vdekjes, ndjenjat dhe mendimet fetare, sigurisht që nuk mund të thuhet se është e ndaluar. Kriteri duhet të jetë siç u përmend. Kur veproni në ato kritere, mund të themi se nuk bëni mëkat dhe mbroni veten. Gjithashtu, ju këshillojmë që të pyesni ndërgjegjen tuaj për atë që bëni. Nëse ndërgjegjja juaj nuk është e rehatshme, hiqni dorë nga ajo që bëni.

Burimi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A bën të flasin të fejuarit për marrëdhëniet fizike para martese Islame, në mënyrë që të lehtësojë vështirësinë?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA