Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

A është haram të bësh detyrat e dikujt tjetër dhe të fitosh para?

Estimated reading: 1 minute 174 views

Qëllimi i detyrave ose projekteve që studentët duhet të bëjnë është t’i trajnojnë ata në punë dhe të provojnë aftësitë e tyre. Kështu që vetë studentët duhet t’i bëjnë ato dhe nuk është e lejueshme t’i përgatisim për ta, pavarësisht nëse kjo është në këmbim të pagesës ose jo, sepse kjo përfshin mashtrim, gënjeshtra dhe korruptimin e të rinjve, dhe kjo lejon që studentët e dobët të diplomojnë të cilët nuk meritojnë të diplomohen.

Pra, kjo bie në kategorinë e favorizimit në një garë dhe duke thyer kushtet e barabarta të garës, nuk është e lejueshme. Nëse vetë puna nuk është e lejueshme, atëherë nuk është e lejueshme edhe të fitosh para prej saj.

Sidoqoftë, është e lejueshme të sigurohet ndihmë me pagesë dhe seminare se si duhet bërë detyrat e shtëpisë.

Allahu di më së miri.

 

Referencat:
http://hikmet.net/sorucevap/soru/baskasinin-odevini-yapip-para-kazanmak-haram-midir/
https://islamqa.info/en/answers/95893/ruling-on-writing-research-and-essays-and-selling-them-to-students

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A është haram të bësh detyrat e dikujt tjetër dhe të fitosh para?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA