Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

Docly

A lejohet fitimi i parave nga reklamat në faqet e internetit?

Estimated reading: 1 minute

Shkurtimisht, po lejohet, në këto kushte:

  • përderisa ajo që publikohet është e lejuar dhe nuk promovon asgjë që është e ndaluar, haram
  • pagesa në këmbim është një shumë e njohur
  • shmangen truket haram si krijimi i llogarive false për të krijuar përshtypjen se këta janë klientë (gjëra të tilla janë mashtrim dhe fitim i pasurisë me mjete të paligjshme)

Për sa i përket dhënies së emaileve dhe numrave të telefonit të njerëzve abonent në faqet e juaja të internetit, është thelbësore të merret pëlqimi i tyre, për shkak të asaj që rezulton nga ajo e bezdisjes dhe mundësisë që të dhënat e tyre të keqpërdoren në një mënyrë që ndikon negativisht tek ata.

 

İnternet üzerinden bazı sitelere üye olarak, reklamlara tıklayarak veya gelen mailleri okuyarak para kazanılıyor. Acaba bu günah mıdır? | Sorularla İslamiyet (sorularlaislamiyet.com)

Ruling on making money by surfing websites and ads, and making referrals – Islam Question & Answer (islamqa.info)

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA