Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

A lejohet që një njeri musliman ta mbajë mjekrën me stil, pa ndonjë qëllim apo qëllim fetar?

Estimated reading: 1 minute

Si gjithë Profeti ynë (as) gjithashtu e rriti mjekrën dhe i këshilloi ndjekësit e tij që të rriten mjekrën e tyre. Ne nuk kemi ndonjë transmetim që transmeton se Profeti ynë ose shokët e tij rruajtën mjekrën, por ne kemi informacione që Profeti ynë (as) e preu mjekrën për t’i dhënë formë. (Tirmizi, Edeb, 17). Kështu që mjekra në rritje është sunnet. Të rritet një mjekër me qëllim të përmbushjes së sunnetit dhe më pas rruajtja e saj është mekruh (e papelqyeshme). Sidoqoftë, rritja e mjekrës pa ndonjë qëllim për të përmbushur sunnetin dhe më pas rruajtjen e saj është mubah (gjërat që kryerja e tyre ose jo është e lejueshme në fe).

Sa i përket rritjes së mjekrës me stil pa ndonjë qëllim fetar nuk ka asnjë pengesë. Por ne e dimë se Profeti ynë (as) i ka penguar shokët e tij të ngjajnë me hebrenjtë ose të krishterët ose me të tjerët që nuk janë muslimanë.

https://questionsonislam.com/question/it-permissible-muslim-man-keep-beard-stylishly-without-any-religious-intent-or-purpose

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA