Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

A bën të martohesh me një grua që nuk mund të ketë fëmijë?

Estimated reading: 2 minutes 134 views

A është e kundërshtueshme të martohesh me një grua që nuk mund të ketë një fëmijë? A ka ndonjë hadith të Profetit Muhamed (a.s) që ndalon martimin me gra që nuk mund të kenë fëmijë? Si mund ta kuptojmë nëse një grua mund të ketë fëmijë apo jo?

Burrat këshillohen të martohen me gra pjellore. Këshillat e Profetit për disa nga sahabët e tij për t’u martuar me virgjëresha duket se lidhen me pjellorinë, sepse mosha është e rëndësishme për pjellorinë.

Nuk do të thotë “mos u martoni kurrë me gra që nuk mund të kenë fëmijë”. Nuk ka asnjë pengesë për t’u martuar me ta. Ne mendojmë se pjelloria e një gruaje do të thotë të jesh në një moshë që mund të lindë fëmijë. Në përgjithësi janë të virgjëra.

Që vetë Profeti (a.s) u martua me gratë që nuk mund të bënin fëmijë për shkak të moshës së vjetër dëshmon se nuk ka asnjë pengesë për t’u martuar me gra që nuk mund të kenë fëmijë. Prandaj, është fetarisht e lejueshme të martohesh me një grua që nuk mund të ketë një fëmijë.

Profeti (a.s) tërhoqi vëmendjen për rëndësinë e të pasurit fëmijë për vazhdimin e njerëzimit duke i inkurajuar njerëzit të martohen me gra të virgjëra dhe pjellore. Në të vërtetë, Profeti thotë në vijim në një hadith:

“Martohuni me gra të dashura / të ndershme dhe pjellore. Sepse, unë do të jem krenar për ju në praninë e ummetëve të tjerë në Ditën e Gjykimit.” (Abu Dawud, Nikah, 2; Ibn Maxhe, Nikah, 1; al-Fiqhul-Islami, VII / 13)

Burimi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A bën të martohesh me një grua që nuk mund të ketë fëmijë?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA