Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

Docly

A lejohen marrëdhëniet seksuale gjatë shtatzënis? Mardhëniet gjatë shtatzanis në Islam

Estimated reading: 1 minute

Nuk ka asnjë kundërshtim fetar për të kryer marrëdhënie me një grua shtatzënë, sepse kjo ishte e lejuar nga Profeti ynë (a.s.) [1] Sidoqoftë, ata që dyshojnë se do të ketë një dëm për sa i përket shëndetit të fëmijës mund të pyesin një mjek për këtë. Nëse mjeku e ka ndaluar marrëdhënien gjatë muajve të caktuar të shtatzënisë për shkak të rrezikut të abortit, bashkëshortët gjithashtu duhet të respektojnë këtë ndalim.

Sidoqoftë, në muajt e fundit të shtatzënisë, bashkëshortët duhet të jenë më të kujdesshëm që të mos dëmtojnë fëmijën. Prandaj, mashkulli duhet të zgjedhë pozicione të përshtatshme, dhe gruaja duhet të ndihmojë burrin e saj në këtë drejtim. Nga ana tjetër, nëse një marrëdhënie e tillë do të jetë e vështirë për një grua në cdo mënyrë, burri duhet të jetë mirëkuptues dhe i durueshëm.

[1] Tirmidhî, Mjekesia, 27.

Bir erkek, hamile hanımıyla ilişkide bulunabilir mi?

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA