Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

A lejohet shkuarja në koncerte në Islam? A është haram koncerti?

Estimated reading: 1 minute 160 views

Vëlla dhe motër e nderuar,

Kjo çështje ka disa aspekte rreth koncerteve.

  1. Së pari, muzika e luajtur në koncert nuk duhet të jetë ndër ato që konsiderohen fetarisht si haram. Përndryshe, nuk është e lejueshme të shkosh në një koncert të tillë. Përveç kësaj, nuk është e lejueshme për një burrë të dëgjojë një këngëtare grua.
  2. Gruaja duhet të veshë rroba në përputhje me tasatturën/ hixhabin.
  3. Një grua jo-mahrem dhe një mashkull jo-mahrem nuk duhet të ulen aq afër njëri-tjetrit sa të prekin njëri-tjetrin.

Në fakt, është e nevojshme të shmangen gjërat e dyshimta. Është e nevojshme të jesh i kujdesshëm në këtë epokë, kur ligësia është e përhapur. Ne mendojmë se do të jetë e dobishme të preferojmë mënyra të padëmshme. Kur merren parasysh koncertet e sotme, është e qartë se nuk është e mundur të thuhet: “Nuk ka asnjë pengesë për të shkuar në koncerte”.

 

Burimi: https://questionsonislam.com/question/it-permissible-go-concerts-and-similar-places-what-are-criteria-our-religion-regarding

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A lejohet shkuarja në koncerte në Islam? A është haram koncerti?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA