Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

A jemi përgjegjës për mendimet dhe imagjinatën tonë?

Estimated reading: 2 minutes 80 views

Ne nuk e konsiderojme se kemi kryer mekate apo jemi pergjegjes per mendimet per shkak te gjerave te liga ne imagjinaten tone. Megjithate, ne besojme se duhet te jemi te kujdesshem sepse keto mendime te imagjinuara me deshire mund te na bejne te humbim bekimin e imagjinates dhe mund te na udheheqin per te bere gabime te ndryshme.

 

Ne nuk jemi pergjegjes per imazhet qe ne pa dashje mendojme dhe qe vijne ne mendjet tona

Pergjegjesia eshte ne pyetje per veprime vullnetare. Me fjale te tjera, njerezit jane pergjegjes per veprat qe ata zgjedhin te bejne bazuar ne vullnetin e tyre. Megjithate, vullneti nuk eshte ne lidhje me mendimet e keqija qe vijne ne mendje. Kjo vlen atehere kur ju nuk keni vendosur te mendoni per gjera te liga dhe nuk i keni kryer ato. Per kete arsye, ju nuk jeni pergjegjes per to. Eshte me mire t’i injoroni ato duke i konsideruar si iluzione prej shejtanit.

 

Shejtani mund te imponoje mashtrimet e tij ne zemrat e njerezve nga vendi i quajtur “shenje e djallit” prane zemres

Prova qe keto fjale dhe mendime jane te imponuara, nuk jane produkte te zemre. Per shembull, edhe nese nje person vezhgon bukurine e qiellit permes nje teleskopi te piste, felliqesia nuk e ndot as vezhguesin, e as vezhguaren. Pra, fjale dhe mendime te tilla jane ato te shejtanit dhe ato nuk na demtojne. Demi i vertete eshte te perpiqeni ta hiqni ate ne kotesi, ose te frikesoheni prej saj duke menduar se eshte e rrezikshme.

 

                                    اَللّٰهُ أَعْلَم‏

                                                                Allahu e di me se miri

 

 

 

 

Huazuar/perkthyer nga: http://www.questiononislam.com/question/are-we-held-responsible-our-thoughts-and-imaginations

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA