Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Docly

Kur bastet konsiderohen si bixhoz? A është i lejueshëm basti në një ndeshje futbolli?

Estimated reading: 1 minute

Bastet bilaterale dhe bërja e gjërave të ngjashme vlerësohen si lojëra të fatit. Për shembull, para se dy persona të garojnë nëse njëri prej tyre thotë: “Nëse më tejkaloni, unë do t’ju jap një shumë të tillë parash; nëse unë të kaloj para teje, ti do të më japësh një shumë të tillë parash ”, një bast i tillë konsiderohet si bixhoz.

Sidoqoftë, nëse basti është i njëanshëm, ajo është e lejueshme. Kjo do të thotë, nëse njëri prej tyre thotë: “Nëse më tejkaloni mua, unë do t’ju jap një shumë të tillë parash, por nëse ju tejkaloj, mos më jepni asgjë”, një bast i tillë është i ligjshëm. Personi që merr para të tilla mund t’i përdorë ato.

Nuk është e lejueshme të caktoni një ndeshje ose një lojë duke vendosur disa kushte dhe të merrni çmimin e dhënë si rezultat i ndeshjes ose lojës. Një praktikë e tillë konsiderohet si bixhoz.

 

English source: https://questionsonislam.com/question/when-betting-regarded-gambling-it-permissible-bet-football-match

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA