Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

Ç’duhet të bëjnë gratë gjatë menstruacioneve?

Estimated reading: 1 minute

Janë disa situata të cilat, përsa u përket shkaqeve materiale, mund t’i nxjerrin njerëzit nga mbrojtja e Allahut. Një situatë e tillë mund të jetë te femrat gjendja me të përmuajshme dhe lehoni, sepse në këto periudha qëllon që grave t’u bien në qafë krijesa të së keqes.

Femrat duhet ta ruajnë veten në këto periudha. Qysh prej kohësh është këshilluar që, në këto periudha, femrat, për shembull,

  • mund të marrin abdes namazi
  • edhe pse nuk mund të falin namaz, brenda kohës së namazit përkatës mund të ulen dhe rrinë mbi sexhade të kthyera në drejtim të kibles
  • të bëjnë tesbih
  • të këndojnë lutje.

Marre nga: http://islami.al/ilmihali/cduhet-te-bejne-grate-ne-gjendjet-e-posacme/

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA