Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

A e mbajnë femrat mbulesën për të frenuar epshin e meshkujve?

Estimated reading: 1 minute 42 views

Edhe meshkujt dhe femrat duhet t’i binden urdhrit të Allahut për t’u mbuluar, jo për shkak të urtësisë që qëndron pas saj, por vetëm dhe vetëm se është urdhër i Allahut, pra për Allahun.

Për këtë arsye, duhet mbuluar vendet e avretit, pavarësisht nëse janë epshorë ose jo, dhe nuk mund të shikojnë vendet që janë haram për t’u parë, edhe nëse e bëjnë këtë pa epsh!

Sidoqoftë, meshkujt dhe femrat krahas veshjes së kujdesshme, duhet edhe të të sillen, të flasin etj. në mënyrë të kujdesshme, të vetëdijshëm që Allahu i sheh ata në cdo moment dhe se do të japin llogari për të gjitha veprimet dhe qëllimet. Për të mos provokuar dhe ngacmuar palën tjetër, duhet të respektuar kufijtë.

 

Resurset:

https://sorularlaislamiyet.com/kadinlar-erkeklerin-sehvetinin-onune-gecilmesi-icin-mi-tesetture-giriyorlar

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA