Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Docly

Cilat janë 7 mëkatet e mëdha? Gjynahet shkatërruese

Estimated reading: 1 minute

Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Largohuni nga shtatë mëkatet e mëdha, mëkate shkatërruese! E cilat janë ato mëkate?, pyetën sahabët. I Dërguari i Allahut iu përgjigj:

  1. “T’i bësh Allahut shok (shirku),
  2. sihiret (magjia),
  3. vrasja – mbytja pa të drejtë – e paligjshme,
  4. kamata – fajdeja – interesi,
  5. ngrënia e mallit – pronës së jetimit,
  6. ikja nga fushëbeteja
  7. dhe shpifja për një grua besimtare të ndershme. ” (Buhari: 5/393(3766) , Muslimi: 89).

Pejgamberi s.a.v.s. na paralajmëron duke na tërhequr vërejtjen, kur thotë: “Ruhuni nga mëkatet e vogla, të pa njohura. Sepse, me të vërtetë, ato të do të grumbullohen deri sa ta hedhin njeriun në humnerë”!

Allahu na ruajt nga secila…

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA