Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

A lejohet muslimani të urojë fqinjëve jo-musliman festat e tyre, vitin e ri dhe Krishtlindjet?

Estimated reading: 1 minute 426 views

Miqtë e mi të krishterë gjithmonë më urojnë gjatë Bajramit. kështu është e udhës që një musliman të urojë fqinjët apo të njohurit jo-muslimanë në festat e tyre, vitin e ri dhe Krishtlindjet?

Vëllezër dhe motra të nderuar,

Nuk është e ndaluar për myslimanët të urojnë fqinjët ose të njohurit jo-muslimanë festa të lumtura ose të gëzuar, siç janë viti i ri dhe Krishtlindjet përsa i përket marrëdhënieve njerëzore. Sidoqoftë, nuk lejohet të imitosh zakonet dhe traditat e krishtera.

EN source: https://questionsonislam.com/question/it-permissible-congratulate-non-muslim-neighbors-or-acquaintances-their-festivals-new-year

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A lejohet muslimani të urojë fqinjëve jo-musliman festat e tyre, vitin e ri dhe Krishtlindjet?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA