Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

Si falet namazi i tesbihut? Namazi i tesbihve (i madhërimit të Allahut) shqip

Estimated reading: 1 minute

Falet me katër rekatë. Në çdo rekat këndohet Fatihaja dhe një sure. Në rekatin e parë, pas mbarimit të këndimit, nëkëmbë, thotë pesëmbëdhjetë herë “subhanallahi velhamdulil’lahi ve la ilahe il’lallahu vallahu ekber”. Përkulet në rukuku e përsërit këtë lutje edhe dhjetë herë të tjera. Drejtohet nga rukuja dhe e përsërit edhe dhjetë herë të tjera. Bie nësexhde dhe e përsërit edhe dhjetë herë të tjera. Ngrihet nga sexhdeja dhe e përsërit edhe dhjetë herë të tjera. Bie nësexhden e dytë dhe e përsërit edhe dhjetë herë të tjera. Ngrihet nga sexhdeja dhe e përsërit edhe dhjetë herë të tjera. Nëkëtë mënyrë i fal edhe rekatet e tjera.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA