Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

A e prish agjërimin vaksina e virusit korona (Covid-19)?

Estimated reading: 1 minute 162 views

Detajet e pyetjes:

A e prish agjërimin vaksina e virusit korona (Covid-19), a duhet bërë kaza?
Termini për vaksinim më është caktuar gjatë muajit të Ramazanit dhe duhet të vaksinohem. Në këtë rast, a na prish agjërimin vaksinimi?

Përgjigja

Përfshirë vaksinën e virusit korona (Kovid-19) asnjë vaksinë nuk e prish agjërimin.

Agjërimi prishet duke ngrënë, pirë, marrëdhënie seksuale dhe gjëra që bien në fushën e këtyre. Për këtë arsye, vaksinat që nuk kanë vlera ushqyese nuk prishin agjërimin dhe nuk kanë nevojë për kompenzim kaza.

Nëse nuk ka ndonjë pengesë, do të ishte e përshtatshme që muslimanët t’i marrin vaksinat e tyre pas iftarit. Ata që nuk e kanë këtë mundësi mund të bëjnë vaksinim gjatë agjërimit.

Sidoqoftë, ata që marrin injeksione ushqimore e vitaminash gjatë agjërimit, atyre që marrin vaksina orale dhe atyre që marrin serum e gjak në mënyrë intravenoze, agjërimi iu është prishur. Më vonë, ky agjërim duhet kompenzuar me kaza.

https://pyetjeislame.com/pyetjet/e-prishin-agjerimin-vaksinat-dhe-injeksionet/

Allahu di më së miri.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A e prish agjërimin vaksina e virusit korona (Covid-19)?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA