Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Çfarë duhet të bëjë ai që ka mundësi por nuk ther kurban?

Estimated reading: 1 minute 121 views

Nëse dikush, në ditët e Bajramit të Kurbanit, megjithëse i ka mundësitë, nuk ther kurban, por më pas varfërohet dhe nuk është më në gjendje të therë kurban, ai mbart si borxh dhënien e një sadakaje në masën e kurbanit. Këtë sadaka duhet ta japë në çastin kur të arrijë sërish gjendjen ekonomike të mjaftueshme për ta bërë këtë.

Allahu di me se miri

 

Marre nga: http://islami.al/ilmihali/disa-ceshtje-ne-lidhje-me-kurbanin/

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Çfarë duhet të bëjë ai që ka mundësi por nuk ther kurban?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA