Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Cilat janë farzet dhe sunetet e abdesit?

Estimated reading: 1 minute 732 views

Farzet e abdesit

 1. Larja e fytyrës një herë
 2. Larja e duarve deri në bërryla një herë
 3. Bërja mes’h e ¼ të kokës (fërkimi me dorë të lagët) një herë
 4. Larja e këmbëve një herë

Këto kushte janë të domosdoshme për pranimin e abdesit. Por nëse marrim abdes duke praktikuar vetëm këto kushte, ky abdes nuk është i njëjtë me abdesin që ka marrë Profeti (a.s). Nëse praktikojmë dhe sunetet e abdesit, atëherë mund ta plotësojmë atë ashtu si vetë Profeti (a.s).

Sunetet e abdesit

 1. Shqiptimi i Eudhu bismil’lahit para se të marrim abdes
 2. Bërja e nijetit
 3. Përdorimi i misvakut ose pastrimi i dhëmbëve me furçë
 4. Shpëlarja e gojës dhe e hundës nga tri herë
 5. Larja e çdo pjese nga tri herë
 6. Vazhdimi i abdesit pa u ndërprerë
 7. Të merret abdes sipas radhës së caktuar
 8. Fërkimi i veshëve dhe qafës
 9. Fërkimi i tërë kokës
 10. Kur lajmë këmbët të fillojmë nga gishtërinjtë

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Cilat janë farzet dhe sunetet e abdesit?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA