Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Cka e prishë dhe jo abdesin?

Estimated reading: 1 minute 198 views

Gjërat që e prishin abdesin

Abdesi prishet në rast se:

 1. Kryejmë ndonjë nevojë.
 2. Na rrjedh gjak, qelb ose limfë nga trupi.
 3. Vjellim me gojë plot.
 4. Na bie të fikët.
 5. Flemë.
 6. Dehemi.
 7. Qeshim me zë në namaz aq sa ta dëgjojnë të tjerët pranë nesh.
 8. Nga goja del gjak sa të ndryshojë edhe ngjyra e pështymës.

Gjërat që nuk e prishin abdesin

Abdesi nuk prishet në rastet e mëposhtme:

 1. Nëse nga dhëmbët na rrjedh pak gjak sa të mos ndryshojë ngjyrën e pështymës.
 2. Nëse qajmë.
 3. Nëse na del pak gjak nga trupi por që nuk rrjedh.
 4. Nëse presim flokët apo thonjtë.
 5. Nëse buzëqeshim në namaz.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Cka e prishë dhe jo abdesin?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA