Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Si falet namazi i akshamit? Për fillestarë

Estimated reading: 1 minute 413 views

Kliko për të mësuar si falet namazi dhe lëvizjet gjatë namazit.

Sa rekate ka namazi i akshamit?

  • 3 Rekate farz. Falen njëlloj si farzi i drekës vetëm se pasi falet rekati i tretë ulemi në uljen e fundit dhe japim selam.
  • 2 Rekate sunet. Falen njëlloj si suneti i namazit të sabahut.

Lutjet që duhet lexuar gjatë rekateve janë:

3 rekate FARZ2 rekate SUNET
1. Subhaneke, Eudhu Bismil’lah, Fatiha, Sure1. Subhaneke, Eudhu Bismil’lah, Fatiha, Sure
2. Bismil’lah, Fatiha, Sure, Ettehijjatu2. Bismil’lah, Fatiha, Sure
3. Bismil’lah, Fatiha, Sure

Në uljen e fundit lexohen duatëEttehijjatu, Allahumme sal’li-barik, Rabbena dhe jepet selam.

1 Comment

  • Artjola

    29/12/2023

    Allahu Ekber

    Reply

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Si falet namazi i akshamit? Për fillestarë

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA