Si falet namazi i ikindise? Per fillestare

5/5 - (3 votes)

Kliko per te mesuar si falet namazi dhe levizjet gjate namazit.

Në uljen e fundit lexohen duatëEttehijjatu, Allahumme sal’li-barik, Rabbena dhe jepet selam.

Sa eshte numri i rekateve te namazit te ikindis?

  • 4 Rekat sunet
  • 4 Reakt farz

Katër rekatet sunet të namazit të ikindisë:

Dy rekatet e para falen si namazi i sabahut. Në uljen e parë lexohen “Ettehijjatu dhe Sal’li-Barik”dhe ngrihemi në rekatin e tretë. Rekati i tretë fillon me leximin e Subhanekes dhe falet njëlloj si dy rekatet e para. Në fund japim selam.

Katër rekatet farz të namazit të ikindisë:

Falen njëlloj si farzi i namazit të drekës.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.