Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

A mund të kërkojë njeriu ndonjë të drejtë nga Allahu?

Estimated reading: 2 minutes 99 views

Pyetje: Pse më krijoi Allahu kështu? Pse e bëri Ai këtë kështu?

Në kohën tonë ka kundërshtime dhe pyetje të tilla kritike. Këto pyetje dhe të ngjashme mund të përgjigjen si më poshtë:

O turmë e xhinëve dhe e njerëzve, nëse keni mundësi të dilni përtej kufijve të qiejve e të tokës, depërtoni pra, po nuk mundeni vetëm me ndonjë fuqi të fortë (por ju nuk e keni atë).

Er-Rrahman, 33

Si mund të rebelohet dhe të sfidohet Sulltani i parapërjetshëm dhe i pas përjetshëm, fuqia e të cilit mjafton për gjithçka, i cili mban yjet dhe diellet me dorën e Tij të fuqisë dhe i bën ata t’i binden Atij? Të Tij janë ushtritë e qiejve dhe të tokës. Ai e bën botën dhe trupat e tjerë qiellorë të rrotullohen shtatëdhjetë herë më shpejt se një gjyle topi. Nëse do, mund ta përdorë atë dhe trupat e tjerë qiellorë si plumba dhe t’i bëjë ata të dalin nga orbita e tyre.

Njeriu nuk ka të drejtë të kërkojë asnjë të drejtë nga Zoti i Plotfuqishëm, sepse çdo gjë që Ai ka dhënë është nga hiri dhe bujaria e Tij. Gjithçka është dhurata e Tij. Përkundrazi, njeriu i detyrohet gjithmonë falënderim. Atij i përket gjithë pasuria; Ai e përdor pasurinë e Tij ashtu siç dëshiron. Për më tepër, njeriu është gjithashtu në pronën e Tij dhe është rob i Tij. Si mundet njeriu i varfër dhe i dobët, i cili është rob dhe shërbëtor i Tij, që punon në pronën e Tij, që merr gjithçka prej Tij si hir dhe dhurim, të gjitha nevojat e të cilit plotësohen nga Ai, të kërkojë të drejta prej Tij?

EN source: https://questionsonislam.com/question/can-man-claim-any-rights-allah

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A mund të kërkojë njeriu ndonjë të drejtë nga Allahu?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA