Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Çfarë është Libri i Ruajtur (Lehvi Mahfudh)?

Estimated reading: 2 minutes 148 views

Ky një libër i ruajtur hyjnor në të cilën janë shkruar gjërat që kanë ndodhur dhe do të ndodhin, të gjitha momentet në kohë dhe të gjitha qeniet në hapësirë është pasqyra e dijes hyjnore, libri i fatit dhe programi i universit.

Shembulli në miniaturë i Librit (Tabelës) së Ruajtur tek njeriu është kujtesa. Kujtesa përmban ngjarjet që përjetojmë, vendet që shohim, njerëzit që ne njohim, zërat që dëgjojmë, shijet që shijojmë, të gjitha përshtypjet që marrim gjatë gjithë jetës sonë, të gjitha njohuritë që mësojmë, por gjithsesi kurrë nuk bëhet e plotë.

Kujtesa është thesari i inteligjencës, kryeqyteti i mendimit reflektues dhe historia e vetvetes sonë. Është një nga mjetet më të vlefshme që është ngulitur në shpirtin tonë. Inteligjenca pa kujtesë nuk ka dobi. Ne mendojmë duke u mbështetur në mësimet tona të mëparshme.

Kujtesa ka një aspekt që shikon në jetën tonë të përjetshme. Kujtesa është një kupon, një akt titulli, një dokument. Do të dëshmoj duke treguar veprat e mira dhe mëkatet që kemi bërë në botë.

Ashtu si çdo ngjarje që njeriu përjeton është shkruar në kujtesën e tij, të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur, që ndodhin dhe do të ndodhin janë shkruar në atë kujtesë të madhe. Në të dy pllakat, emri i Ruajtësit (Al-Hafiz) i Mbështetësit tonë manifestohet.

Disa njerëz nuk mund ta kuptojnë faktin se gjithçka është shkruar në Tabelën e Ruajtur. Do të ishte e papërshtatshme të kuptosh të shkruar si të shkruash diçka me stilolaps shkronjë pas shkronje. Marrëveshjet e gjeneve janë shumë të ndryshme nga shkrimi. Kjo memorie regjistron diçka që nuk i ngjan të shtypurit. Fjalët dhe ngjarjet në një kasetë video nuk regjistrohen me stilolaps.

Prandaj, që gjithçka është shkruar në librat e Tablos së Ruajtur, të cilat janë Regjistra të Pastra dhe Libër i Pastër, është arbitraritet përtej këtyre. Për më tepër, ky regjistër nuk ka asnjë lidhje me shkronjat dhe fjalët.

English source:https://questionsonislam.com/article/what-preserved-tablet-lahw-i-mahfoos

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Çfarë është Libri i Ruajtur (Lehvi Mahfudh)?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA