Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Si mund të kemi një nivel jete të shpirtit dhe zemrës? Si mundet një njeri të marrë shpalljen maksimale të një emri (të Allahut)?

Estimated reading: 2 minutes 94 views

Siç dihet, njeriu ka jetë bimore, shtazore dhe njerëzore. Rritja e tij është e ngjashme me bimët dhe nevoja e tij për ushqim dhe shëndet janë shenja të jetës së kafshëve. Aftësia e tij për të menduar duke adhuruar, besuar, sjellje me frikë ndaj Zotit, veprat e tij të mira, virtytet ekspozojnë anën e tij njerëzore. Ushqyerja, zhvillimi dhe pjekja e shpirtit dhe e zemrës bëhen reale në këtë anë. Njeriu që kalon jetën e tij në këtë anë ka arritur në të vërtetë nivelin e jetës së shpirtit dhe zemrës.

Dhe ka një ngjarje në të cilën shpirti mbizotëron mbi trupin. Ky është një nder i lartë që njerëzit e mëdhenj mund të marrin. Veprimet e njerëzve që kanë këtë nivel ndodhin me shpejtësinë e shpirtrave me shprehjen e Said Nursit. Kjo është arritje në nivelin më të lartë të jetës së zemrës dhe shpirtit.

Përgjigja e pjesës së dytë të pyetjes:

Nëse një person dëshiron të marrë një emër hyjnor, ai duhet të përpiqet sa më shumë që të jetë e mundur në këtë pjesë, të stërvisë veten e tij dhe të pjekë shpirtin e tij. Për shembull, nëse ai dëshiron zbulesën e emrit të Gjithëdijshëm, ai duhet të studiojë për njohuri fetare. Nëse ai dëshiron zbulesën e Bujarit në nivel të avancuar, ai duhet t’u japë njerëzve me bujari. Nëse ai dëshiron zbulesën e Falës së Përjetshëm, ai duhet të marrë si parim faljen e njerëzve të tjerë.

Burimi: https://questionsonislam.com/article/how-can-we-have-life-level-soul-and-heart-how-can-man-get-maximum-revelation-name-allah

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Si mund të kemi një nivel jete të shpirtit dhe zemrës? Si mundet një njeri të marrë shpalljen maksimale të një emri (të Allahut)?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA