Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

A është e vërtetë që shejtani shfaqet me ujë në kohën e vdekjes?

Estimated reading: 1 minute 79 views

Është e nevojshme të vendosni pak ujë vazhdimisht në gojën e një personi që është në shtratin e vdekjes pasi goja e tij do të thahet. Sepse, në kohën e vdekjes, shejtani afrohet me një gotë ujë.

Dijetarët islamë thonë se është Sunet që të shqiptojë kalima at-tevhid pranë një personi që është në shtratin e vdekjes. I Dërguari i Allahut (s.a.v.) tha:

“Thuaj, ‘Lailaha illallah’ afër muslimanëve që janë në shtratin e vdekjes.”

Më poshtë thuhet në një hadith tjetër:

“Një person, fjala e fundit e të cilit para vdekjes është” Lailaha ilallah “shkon në Xhehnet.”

Eshtë mirë të recitoni Kuranin pranë një personi të vdekur. I Dërguari i Allahut deklaroi sa vijon në lidhje me këtë çështje:

“Kapitulli i Jasinit është zemra e Kuranit. Nëse një person e lexon atë me qëllim të All-llahut dhe ahiretit, Allahu do ta falë atë. Lexoni atë për njerëzit tuaj të vdekur.”

 

Burimi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA