Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

A është e mundur të kontaktoni dhe merrni informacion nga shpirtërat e njerëzve të vdekur?

Estimated reading: 3 minutes 166 views
  1. Shpirterat thirrës vijnë nga vendet e huaja. Origjina e saj nuk është fe, por filozofi.
  2. Vizitori i sesionit të thirrjes së frymës që prezantohet si shpirti i një personi të vdekur nuk është shpirti i këtij personi, ai është ose një nga shpirtrat e këqij ose xhindët që ndihmon djallin.
  3. Vizitori i panjohur i seancës mund të dëmtojë besimin e njerëzve që janë atje dhe njerëzve me zemër të mirë që dëgjojnë deklaratën e pavërtetë prej tyre. Për shembull, mund ta prezantojë veten si shpirtin e Mevlana-së. Për të siguruar besimin në fjalët e tij, ai mund të lexojë një ose dy vargje nga Mevlana. Sidoqoftë, pas kësaj mund të përpiqet të paraqesë dhe trilloj gjërat larg Islamit sikur të jenë fjalët e Mevlanes.

Kjo çështje është shumë e rëndësishme në këtë pikë: Në një ëndërr besnike, shpirtrat e këqij dhe djalli nuk mund të marrin formën e Profetit. Sidoqoftë, gjatë seancës së thirrjes shpirtërore, mbase ajo mund t’i japë vetes emrin e Profetit dhe pastaj mund të flasë kundër ligjeve të Sheriatit (ligji islam) dhe praktikave ilustruese. Nëse fjalimi i tij është kundër ligjeve të Sheriatit dhe praktikave ilustruese, është prova që folësi nuk është një frymë e mirë. Nuk është besimtar apo xhind musliman. Eshtë një shpirt i lig dhe imiton shpirtrat e mirë në atë mënyrë.

Bediuzzaman, i cili tërheq vëmendjen ndaj rrezikut për të thirrur shpirtin e një personi të vdekur, shpjegon se si duhet të kontaktoni shpirtrat si më poshtë:

“Me vargje” Si edhe të këqijtë, (përfshirë) çdo lloj ndërtuesi dhe zhytësi. Ashtu si edhe të tjerët u lidhën së bashku me grilat “(4)” Dhe nga të këqijtë ishin disa që zhyten për të dhe bënë punë të tjera përveç; dhe ne ishim ata që i ruajtëm ata “(5), Allahu na informon se xhindët, banorët më të rëndësishëm inteligjentë të tokës pas njeriut, mund t’i shërbejnë. Mund të kontaktohet me ta. Edhe djajtë mund të detyrohen të heqin dorë nga armiqësia e tyre dhe mund t’i shërbejnë atij pa dashje. Kështu, Zoti i Plotfuqishëm i nënshtroi ata një prej shërbëtorëve të Tij i cili ishte i bindur ndaj urdhrave të Tij. Përmes gjuhës tërheqëse të vargjeve, në kuptimin e Zotit të Plotfuqishëm thotë: “O njeri! Unë bëra xhin, djajtë dhe të këqijtë e tyre binden një nga shërbëtorët e mi që të më binden. Nëse edhe ju nënshtroheni urdhërave të mia, qeniet e shumta, madje edhe xhindët dhe djajtë, mund t’ju nënshtrohen “.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A është e mundur të kontaktoni dhe merrni informacion nga shpirtërat e njerëzve të vdekur?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA