Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Docly

Cili është ushqimi i shpirtit?

Estimated reading: 2 minutes

Trupi ynë ka nevojë për ushqim; në mënyrë të ngjashme, shpirti ynë ka nevojë për ushqim. Ushqimi më i rëndësishëm i shpirtit është një besim i shëndoshë dhe pas kësaj, adhurimi.

Adhurimi mundëson që besimi ynë të forcohet dhe morali jonë të piqet. Fryti i pemës së besimit që ushqehet me adhurim është morali i lartë. Drita e besimit shkëlqen në zemrën e një personi që vazhdon të adhurojë dhe tek ai zbarkon ndjenja e përgjegjësisë. Falë adhurimit, ne heqim qafe mendimet e këqija dhe njollat ​​e mëkateve. Për më tepër, një musliman fiton dashurinë e njerëzve të tjerë duke përmbushur adhurimin e tij financiar (zekatin).

Ne kemi nevojë për të ngrënë dhe pirë ndërsa jetojmë; në mënyrë të ngjashme, ne kemi nevojë të adhurojmë dhe të marrim ushqim shpirtëror ndërsa jetojmë. Allahu thekson sa vijon në Kuran:

“Dhe adhuroje Zotin tënd deri të vijë ty e vërteta (vdekja).” (el-Hixhr, 15/99)

Falë adhurimit, një besimtar shpëton nga lidhjet materiale të botës dhe ngjitet shpirtërisht; barrierat para tij zhduken dhe i hapet rruga e ndriçuar e tokës së lumturisë së pafund. Adhurimi, i cili është treguesi i besimit tonë dhe ushqimi i shpirtit tonë, forcon besimin tonë; na bën një besimtar të pjekur me moral dhe virtyte duke na pastruar nga mendimet e këqija dhe njollat ​​e mëkateve. Kështu, bëhet një mjet për të arritur paqen në botë, për të hequr qafe torturat në ahiret dhe për të arritur jetën e pafund dhe të lumtur në Parajsë për ne.

Jeta njerëzore merr kuptim bazuar në përmbushjen e detyrës së robërisë ndaj Allahut. Llojet e adhurimit që Allahu dëshiron që ne të kryejmë kanë për qëllim të parandalojnë ndryshkjen e aspektit tonë njerëzor dhe ta mbajnë atë të shkëlqejë.

Njeriu përbëhet edhe nga trupi edhe nga shpirti; prandaj, përparimi harmonik dhe zhvillimi i balancuar kërkojnë të tregohet kujdes dhe vëmendje e barabartë për të dyja aspektet.

 

Resurset:

https://questionsonislam.com/question/what-food-spirit

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA