Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

A plaket shpirti si trupi? Trupi ynë lind si foshnjë, rritet dhe plaket; a plaket shpirti në të njëjtën mënyrë?

Estimated reading: 1 minute

Natyra e vërtetë e shpirtit nuk mund të dihet plotësisht. Shpirti nuk ka cilësinë e plakjes si trupi. Sidoqoftë, shpirti njerëzor përmirësohet me besim dhe adhurim. Mosbesimi dhe mëkatet përkeqësojnë shpirtin e njeriut; dmth, ata e ulin atë. Kështu, shpirti mund të përmirësohet dhe përkeqësohet.

Kjo çështje shpjegohet në kapitullin e sures-Tin:

 Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur. 

 Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve. 

Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë

(Tin, 95:4,5,6)

Burimi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA