Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Si largohen xhinet? Debimi i xhindeve

Estimated reading: 4 minutes 175 views

Xhinët në përgjithësi trembin ata njerëz që janë të vetmuar, kanë një trup të përshtatshëm dhe një vrimë magnetike të hapur. Ata u shkaktojnë njerëzve disa ndjenja si dridhje, marramendje, emocionim, ethe etj. Në epokën e lumturisë, xhindët gjithashtu ishin në gjendje të sulmonin fizikisht. Hazreti Aliu, me ndihmën e Ifritëve (një grup xhindësh që janë më efektivët), u mbrojt nga xhinët jobesimtarë dhe armiqtë njerëzorë në Xhelalutinë e tij. Profeti Muhamed a.s lidhi një xhin i cili vodhi gjërat nga Bejt al-Mal (Thesari i shtetit) në një postim. Sot, ato nuk paraqiten në një mënyrë të tillë materiale. Ne duhet të kuptojmë dhe interpretojmë me shumë kujdes ngjarjet që ndodhën në epokën e lumturisë. Përndryshe, ne mund të bëjmë gabime dhe të kemi informacion të rremë për shumë lëndë.

Ne duhet të krijojmë një lidhje efektive midis ngjarjes dhe njerëzve. Ne duhet të kuptojmë shumë mirë aspektet dhe urtësinë e ngjarjeve. Ne duhet ta kuptojmë se cilat fjalë u thanë dhe kur u thanë. Xhinëve ju pëlqen t’i frikësojnë njerëzit, duke dhënë dyshime dhe mashtrime dhe duke u zotuar. Çështja e paraardhësit-pasardhësit është një shkak i rëndësishëm në këtë drejtim. Kjo pasi, para se të krijoheshin qeniet njerëzore, xhindët dominonin në tokë. Masat e xhindëve, të cilët janë të privuar nga logjika, arsyetimi, mirëkuptimi, mbushën botën me fitne (provokime) dhe luftëra. Pastaj, njerëzimi erdhi mbi ta si halif. Kur një xhind jobesimtar shqetëson dhe provokon një njeri, shkalla e cenueshmërisë ndryshon nga njeriu në njeri. Xhini nuk mund të dëmtojë këdo që dëshiron.

Kur një xhin shqetëson një njeri, ai e çon atë në shthurje dhe zakone të këqija me ndjenjat e frikës dhe dridhjes. Pastaj njeriu braktis adhurimin dhe bëhet i varur nga ideja për të kryer vetëvrasje me ndjenjat e shqetësimit, stresit, frikës. Nëse njerëz të tillë gjejnë njerëz me qëllim të mirë, të sinqertë dhe të aftë në fushën e metafizikës, ata mund të kurohen. Të qenurit fetar nuk është e mjaftueshme; përveç kësaj, duhet të keni edhe disa cilësi të një mediumi. E gjithë kjo lidhet me fushën e metafizikës. Kështu që dikush mund të marrë ndihmë nga ata që nuk janë të angazhuar në këtë fushë për para. Për më tepër, talismani i Shenjtë i Kuranit mund të ndihmojë ata njerëz që vuajnë nga shqetësimi i xhindëve.

A është e mundur të bësh një xhin të padëmshëm?

Po, është. Një person që ka një cilësi të një mediumi përdor sytë e tij për ta mbajtur xhinin nën kontroll. Sidoqoftë, sytë e përmendur këtu nuk janë ata material sepse ne nuk mund t’i shohim ata me sytë tanë material. Rryma magnetike del ndryshe, nga duart, sytë dhe frymëmarrja. Një rreze që del nga sytë i lidh xhindët dhe e bën atë plotësisht të palëvizëshëm. Xhinët mund të maskojnë veten e tyre dhe t’u tregojnë njerëzve disa imazhe për të shkaktuar frikë dhe dridhje. Sidoqoftë, epërsia e njeriut është e padiskutueshme. Xhinët nuk mund të shpëtojnë nga shikimi i ndërmjetësit (mediumit). Fryma magnetike e dërguar te xhinët neutralizon, me fjalë të tjera, i vret xhindët kur recitohen me ajete (ajete) dhe lutje, të cilat ne i quajmë talisman i Kuranit të Shenjtë. Sidoqoftë, mund të jetë në formën e të plagosurit dhe dëmtimit, varësisht në rrymën që dërgohet.

https://questionsonislam.com/question/what-are-ways-getting-rid-jinn

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Si largohen xhinet? Debimi i xhindeve

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA