Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

Meqenëse është shpirti që flet, sheh dhe dëgjon, pse nuk mund të flasë njeriu duke filluar që nga momenti kur lind?

Estimated reading: 1 minute 152 views

Njeriu u krijua ndryshe nga kafshët. Për shembull, gjithçka që i duhet një kafshe vendoset në shpirtin e saj para se të lindë. Sidoqoftë, shpirti njerëzor mëson gjërat që lidhen me botën në këtë botë.

Për shembull, njeriu ka aftësinë për të drejtuar një makinë, por ai nuk mund të ngasë që në momentin që lind. Ai duhet t’i nënshtrohet trajnimeve të caktuara për këtë. Në mënyrë të ngjashme, shpirti duhet t’i nënshtrohet disa trajnimeve në botë që të jetë në gjendje të përdorë vetitë e tij.

Prandaj, Allahu nuk e konsideron njeriun përgjegjës kur të lindë. Ai i jep njeriut një afat prej rreth pesëmbëdhjetë vjetësh, deri sa te kaloje pubertetin.

 

Referenca:

https://questionsonislam.com/question/it-spirit-speaks-sees-and-hears-why-can-man-not-speak-beginning-moment-he-born

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Meqenëse është shpirti që flet, sheh dhe dëgjon, pse nuk mund të flasë njeriu duke filluar që nga momenti kur lind?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA