Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Docly

A plaket shpirti si trupi? Trupi ynë lind si foshnjë, rritet dhe plaket; a plaket shpirti ynë në të njëjtën mënyrë?

Estimated reading: 1 minute

Natyra e vërtetë e shpirtit nuk mund të njihet plotësisht. Shpirti nuk e ka cilësinë e plakjes si trupi. Sidoqoftë, shpirti njerëzor përmirësohet me besimin dhe adhurimin. Mosbesimi dhe mëkatet përkeqësojnë shpirtin njerëzor; domethënë e ulin atë. Kështu, shpirti mund të përmirësohet dhe përkeqësohet.

Kjo çështje shpjegohet në kapitullin (suren) et-Tin:

Vërtet, Ne e krijuam njeriun në formën më të bukur. Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve. Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë. (Tin: 4-6)

 

Burimi: https://questionsonislam.com/question/does-spirit-get-old-body-our-body-born-baby-grows-and-gets-old-does-our-spirit-get-old-same

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PËRMBAJTJA