Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Si pastrohet shpirti?

Estimated reading: 1 minute 114 views

Në vargun vijues Kuranor, për pastrimin e shpirtit thuhet:

” Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten.” (esh-Shems, 9)

Dijetarët e shpjegojnë atë si largimin e veprave të këqija nga shpirti, domethënë largimin e shirkut (politeizmit) përmes besimit dhe heqjen e mëkateve përmes takvasë, dhe shtimin e këtij pastrimi përmes veprave të mira.

Kjo do të thotë, një person e mban regjistrin e tij të pastër duke bërë gjëra të mira dhe duke shmangur veprat e këqija.

Mënyra më efektive për të mbrojtur shpirtin nga veprat e këqija dhe për ta mbajtur atë larg nga mëkatet është përmbushja e pesë shtyllave të Islamit. Kryerja e namazeve dhe lutjet e mbajnë njeriun larg nga mëkatet. Shpirti edukohet përmes agjërimit.

Të gjitha llojet e fjalëve dhe veprave në jetën e njeriut, pavarësisht nga adhurimi ose virtytet etike, bëhen efektive në pastrimin e shpirtit.

 

Burimi: https://questionsonislam.com/question/how-soul-purified

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Si pastrohet shpirti?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA