Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Veprat janë sipas qëllimeve

Kush ishin sahabët e fundit që kanë ndërruar jetë?

Estimated reading: 1 minute 144 views

Ebu Tufejl Amir bin Vasile el-Lejsi është sahabiu i fundit që ka ndërruar jetë, sipas një transmetimi në vitin 100 dhe sipas një tjetër në vitin 110 të kalendarit Hixhri.

Megjithatë, sahabët që kanë ndërruar jetë në qytete të ndryshme përmenden veçmas. Për shembull, Mahmud bin er-Rebi në vitin 99 Hixhri përmendet si sahabiu i fundit në Medine, Abdullah bin Omar (73) në Mekë, Enes bin Malik (93) në Basra, Amr bin Hurejs në Kufe, Abdullah bin Busr-i Mazini në Damask.

Sipas kësaj, asnjë sahab nuk jetonte pas vitit 110 Hixhri.

Përkthyer nga: Sahabiler Ansiklopedisi

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Kush ishin sahabët e fundit që kanë ndërruar jetë?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA