Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

A është marrë me sport Pejgamberi a.s.?

Estimated reading: 1 minute 130 views

Njeriu Shembull a.s. sigurisht që është marrë me sport. Ashtu siç është marrë vet me sporte të ndryshme, gjithashtu ka këshilluar edhe ummetin e tij. Ai thotë se besimtari i fortë dhe i shëndetshëm është më i dashur tek Allahu xh.sh. se sa besimtari i dobët dhe i pafuqishëm. Kur gjatë fëmijërisë shkoi në Medinë që të vizitonte dajën e tij, pati mësuar edhe te notonte, gjë të cilën ua kishte treguar edhe sahabëve të tij. Sportet e përhapura në atë kohë me të cilat merrej edhe  Pejgamberi a.s. dhe të cilat ua rekomandoj edhe shokëve të tij ishin: vrapimi, gjuajtja, përdorimi i shpatës, hedhja e shtizes dhe shigjetes, kalërimi, mundja, ecja.

 

Marrë/përkthyer nga: http://hikmet.net/rehber-i-ekmel-efendimiz-sallallahu-aleyhi-vesellem-spor-yapmis-midir/

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A është marrë me sport Pejgamberi a.s.?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA