Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Kurani fillon me urdhrin “lexo!”

Si bënte adhurim Pejgamberi a.s. para se t’i vinte shpallja?

Estimated reading: 2 minutes 138 views

Para se ti vinte shpallja, Pejgamberi a.s. nuk e shpenzonte kohën e të përzihej me njerëzit , por preferonte të rrinte në vetmi. Si vend për të kryer adhurimet e kishte zgjedhur shpellën e Hirasë. Aty bënte shumë adhurim e i drejtohej Allahut. Pas moshës 25 vjeçare më nuk kishte dalë në udhëtim për tregti dhe ishte përkushtuar plotësisht në adhurim. Me kalimin e moshës e shtonte edhe më shumë adhurimin. Nga transmetimet që vijnë nga burime të ndryshme bëhet e ditur se Pejgamberi a.s. dinte disa nga pjesët e fesë së Ibrahimit a.s. dhe si rezultat i kësaj falte edhe namaz. Dihet se në atë kohë në Mekë, qoftë edhe në numër të vogël, kishte ende njerëz besimdrejtë (hanif). Derisa shumica e kurejshëve adhuronin idhujt, këta njerëz besimdrejtë qëndronin larg adhurimit të idhujve dhe jetën e organizonin sipas të vërtetave të besimit në një Zot që kishin mbetur nga koha e Ibrahimit a.s.. Si njeri që jetonte në të njëjtin qytet me këta besimdrejtë edhe Pejgamberi a.s. si njeri që nuk përkrahu kurrë mendimin e kurejshëve lidhur me adhurimin e idhujve, del në pah se me shumë gjasë ai ka mësuar e pratikuar këto njohuri sado të pakta qofshin nga këta njerëz besimdrejtë. Transmetohet nga burime të ndryshme se Pejgamberi (s.a.s.) dinte disa nga pjesët e fesë së Ibrahimit (a.s.) dhe si rezultat i kësaj falte edhe namaz.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Si bënte adhurim Pejgamberi a.s. para se t’i vinte shpallja?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA