Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Çështja më e rëndësishme është shpëtimi i besimit

Mrekullia e shiut. Si bëhet dhe bie shiu?

Estimated reading: 2 minutes 270 views

A keni menduar ndonjëherë për shiun? Në çfarë mënyre? Mund të mendojmë disa aspekte të shiut.

Le të shohim se si bie shi.

Pikat e shiut janë 6 mm në diametër. Ata kurrë nuk janë më të mëdhenj. Ata kurrë nuk prekin njëri-tjetrin ndërsa bie shi. Diçka e rënë nga lart rrit shpejtësinë e saj për shkak të efektit të gravitetit; megjithatë, një pikë e vogël e shiut bie me një shpejtësi fikse, praktikisht duke sfiduar gravitetin. Kjo ngjarje ka disa arsye jetësore. Nëse një pikë shiu do të binte në përputhje me ligjin e gravitetit nga disa mijëra metra, do të binte në tokë si plumb.

I shpejtë, depërtues dhe shkatërrues…

Duke lënë mënjanë qindra aktivitete të mençura në formimin e shiut, ne duam të bëjmë pyetjet e mëposhtme:

1- Kush rregullon madhësinë e pikave të shiut? Kush i ndalon ata të bëhen më të mëdha?

2- Miliona pika shiu nuk prekin njeri-tjetrin ndërsa bien drejt tokës pavarësisht efektit të erës. Kush (Cila qenie e fuqishme) i pengon ata të prekin njëri-tjetrin?

3- Pikat e shiut bien me një shpejtësi fikse përkundër ligjit të gravitetit. Kush (Cila qenie e mëshirshme) nuk i lejon ata të bien si plumba?

4- Të bjerë shi si kjo kërkon një bërës.

Atëherë, kush lëshon shi me mençuri dhe i jep jetë tokës me shi?

Burimi në gjuhën angleze: https://questionsonislam.com/article/miracle-rain

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

Mrekullia e shiut. Si bëhet dhe bie shiu?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA