Pyetje Islame

Pyetje Islame

A e keni ditur?

Besimi është kuptimi i jetës

A lejohet vrasja e kafsheve që dëmtojnë pasurinë dhe trupin e dikujt?

Estimated reading: 1 minute 131 views

Pyetja e detajuar:

Një urith frekuentonte kopshtin e perimeve të fqinjit tim dhe filloi të dëmtojë perimet e tij. Së pari, ai tregoi mëshirë për urithët; pastaj, kur pa që ata shkatërruan perimet, ai filloi t’i vrasë ata duke përdorur një pushkë. Ai e di që është e gabuar dhe mëkat të vrasësh ata dhe i vjen keq por nuk mund të bëjë asgjë tjetër pasi ata i hanë perimet e tij. Çfarë duhet të bëjë ai?

 

Vëlla dhe motër e nderuar,

Është e lejueshme të vrasësh kafshë të dëmshme; është gjithashtu e lejueshme të vrasësh kafshë si bukla dhe baldosa për lëkurën dhe leshin e tyre, kafshë si dreri dhe gazelat për mishin e tyre. Është gjithashtu e lejueshme të eksportohen kafshë, mishi i të cilave nuk lejohet të hahet përveç derrave te jomuslimanët. (Sharh an-Niqaya)

Nuk është e lejueshme të vrasësh kafshë të padëmshme. Është e lejueshme të vrasësh kafshë të dëmshme pa i torturuar ato. (Bariqa)

 

Linku referencë: https://questionsonislam.com/question/it-permissible-kill-animals-harm-ones-possessions-and-body

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shpërndaje

A lejohet vrasja e kafsheve që dëmtojnë pasurinë dhe trupin e dikujt?

Kopjo linkun

PËRMBAJTJA