Si falet namazi i akshamit? Per fillestare

5/5 - (2 votes)

Kliko per te mesuar si falet namazi dhe levizjet gjate namazit.

Në uljen e fundit lexohen duatëEttehijjatu, Allahumme sal’li-barik, Rabbena dhe jepet selam.

Sa rekate ka namazi i akshamit?

  • 3 Rekat farz
  • 2 Reakt sunet

Tre rekatet farz të namazit të akshamit:

Falet njëlloj si farzi i drekës vetëm se pasi falet rekati i tretë ulemi në uljen e fundit dhe japim selam.

Dy rekatet sunet të namazit të akshamit:

Falet njëlloj si suneti i namazit të sabahut.

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.