A lejohen marredheniet seksuale gjatë agjërimit te Ramazanit?

5/5 - (1 vote)

Marrëdhënia seksuale gjatë agjërimit nga agimi deri në muzg nuk është e lejueshme. Marrëdhënia seksuale gjatë agjërimit gjatë ditës e zhvlerëson agjërimin. Dënimi është që të agjëroni një periudhë shtesë prej 60 ditësh të vazhdueshme. Nëse dikush nuk është në gjendje ta bëjë këtë, atëherë ai duhet të ushqejë gjashtëdhjetë njerëz të varfër – një vakt mesatar secili. Por lejohet të kryhet marrëdhënie seksuale pas iftarit (Thyerja e agjërimit pas perëndimit të diellit) deri në kohën e imsakut (abstenencës).

Të kurvosh do të thotë të kesh marrëdhënie seksuale me një grua me të cilën nuk është e martuar. Rrënja arabe e fjalës kurvëri (zina) është zana. Kuptimi leksikor dhe kuptimi termik i fjalës zina janë të njëjta. Do të thotë marrëdhënie seksuale e një burri dhe gruaje që nuk janë të martuar me njëri-tjetrin nga pjesa e përparme e trupave të tyre. Burri që kurvërohet quhet “zani” dhe gruaja quhet “zaniyah”.

https://questionsonislam.com/question/intercourse-during-fasting